Aarhus Universitets segl

Atleter på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har gennem tiden uddannet adskillige dygtige sportsfolk – fx de danske OL-guldvindere Tonje Kjærgaard (1996 og 2000), Thomas Jacobsen (2000), Martin Kirketerp (2008) og Jonas Warrer (2008).

For tiden er der næsten 300 elitesportsudøvere, som opfylder kriterierne for AU Elitesport og studerer sideløbende med den sportslige karriere. 
Elitesportsudøverne repræsenterer mere end 40 forskellige sportsgrene og 51 uddannelsesretninger på Aarhus Universitet. Nedenfor kan du læse mere om Ida Marie Baad Nielsen, der er 49'erFX sejler på det danske sejlerlandshold.

Ida Marie Baad Nielsen

Ida Marie Baad Nielsen læser erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet, ved siden af studiet bruger Ida en stor del af sin tid sammen med sin makker Marie Thusgaard Olsen på deres båd i 49'er FX klassen.

”Som sejler med OL ambitioner opholder jeg mig i udlandet en stor del af året – både for at træne og for at konkurrere. Det skaber mange udfordringer i forhold til mit studie. AU Elitesport har arrangeret ekstra undervisning i udvalgte fag, skabt mulighed for at gennemføre eksaminer i udlandet, og desuden har jeg fået tilknyttet en studieassistent, der hjælper mig med at holde kontakten til studiemiljøet.”

Ida Marie Baad Nielsen og hendes makker Marie Thusgaard Olsen, der også studerer på Aarhus Universitet, har vundet adskillige VM og EM medaljer i flere bådklasser over de seneste år.